Publieke blog van Steve Van Gysel

Volg ook via RSS RSS

BrTC Karting

Het "was" een rustige zonnige zondag in Puurs... en toen brulden de motoren, alle rust weg. Een hele BrTC bende kwam langs om de Puurse Karting baan onveilig te maken. Inkart is onze sponsor en gezien we toch met het nodige "macho" gedrag te maken krijgen, moesten we dat in het tussenseizoen kwijt geraken... hop een karting duel dus.

1: de briefing. Heel de uitleg, de karts gaan 70 per uur bij de volwassenen. Alles duidelijk? Nog vragen? Jawel, bij onze kids. Yorrit Simons: Euhm, en hoe snel gaan onze karts? 30 per uur. Yorrit: bwah ok. Het mocht dus sneller voor onze Yorrit.
2: eerste qualifying en meteen voelde je de adrenaline tot in het publiek komen.
3: onze kids aangevuld met Kevin en Robin. Julie de jongste (nog steeds 7) mocht als eerste de baan op. Yorrit was even later de fiere leider. Thomas, Amber, Ben en Julie samen met Kevin en Robin in de achtervolging en daar nog wat achter Charlotte die haar eerste race gevoel met veel geduld leerde kennen, geen risico's nemen (Yorrit ff afblokken dat wel). Doller pret bij die kleinsten.
4:Qualifying sessie 2. Kevin en Steve zetten de scherpste tijden neer. Ook hier volle bak adrenaline.
5:Alle kids wilden nog eens karten want... hey 't is niet eerlijk, de volwassenen mogen 2 keer. Helaas was het volzet maar we nemen het mee voor volgend jaar.
6:FINALE B. Bert op positie 1 maar 2 ronden later kwam Linda er met Ann overgevlamd. Linda freeweelend naar de winst (als ik me niet vergis want ondertussen mocht ik me klaarmaken voor Finale A)
7. Finale A. Begon al met slecht nieuws voor Patrick. Hij moest als 7e vertrekken en stond achter de bocht geparkeerd... Onbegonnen situatie. Start en meteen was het pak goed weg. Na 2 ronden werd het een duel op het randje af tussen Kevin, Killian en Steve. Achterna gezeten door Kris en Patrick en Kevin VE. Het was wachten op een fout van één van de leiders. Nek aan nek werd het duel en steeds steviger tot de fatale botsing tussen Killian en Kevin. Steve op Killian en Kevin had...het zitten. Iedereen snel terug op weg maar Kevin dook meteen 4 plaatsen naar achter. Heel het pak wel een warning aan zijn broek (toch zeker Steve en Killian).
Terwijl Steve Killian moest laten wegrijden (er was geen houden meer aan) was het aan Kris om een robbertje met Patrick uit te vechten... een wiplash of drie later was de uitslag. 1. Killian 2. Steve en 3. Patrick.

Nog een spaghetti (of drie voor Julie en Thomas) later en iedereen met een voldaan en leuk gevoel naar huis. Voor herhaling vatbaar? Zeer zeker. Alleen 2 sessies voor de kids voorzien en net iets meer jeugd zodat Kevin en Robin ook een heuse race kunnen houden.

Ook bedankt aan de aanwezige fotografen en filmmakers (ter info: Nathalie maakte van iedereen die uit de pits kwam gereden een foto. Binnenkort terug te vinden op het BrTC fotoalbum).

Laatste wijziging: 2015-02-22 22:05:52

Zwemloop Wilrijk

2 jaar geleden stonden we erbij en keken we onze ogen uit. Alle clubs en hun kids met hun pakje en die van ons, een samenraapsel... Samen met Mirco startte ik toen de jeugdwerking terug op en kijk... vandaag stonden we terug in Wilrijk met onze herkenbare geel/zwarte tenue.

Julie mocht als eerste. Ze stond 2e in de algemene ranking. Een top 3 plaats vandaag zou ervoor zorgen dat ze zilver in de eindranking haalt. Een stevige start, onder het goedkeurend oog van opperscheidsrechter Patrick, en meteen zwommen er 5 meisjes in een stevige crawl weg. Julie kwam iets erna als 6e uit het water na een fikse schoolslaginspanning. Grote verbazing, bij de supporters toen ze als 4e aan de loopproef begon (in de wissel met mama Nathalie even 2 plaatsen goedgemaakt). 500 meter ertegenaan en de 3e plek werd opgeeist. Als mijn berekeningen kloppen, halen we in deze reeks met BrTC een 2e plek op het eindpodium!

Charlotte mocht in de damesreeks D08 starten en liet even zien dat ze naar een degelijk seizoenseinde groeit. Als 5e uit het water en als 4e over de finish. De eerste 3 waren outstanding en dus is die 4e plek meer dan dik verdiend. Charlotte aan het lachen, Charlotte tevreden dus wij ook.

Thomas zat in de 2e reeks bij de H10. Een enorm knappe zwemproef waardoor hij in zijn reeks vanvoor begon... Helaas werd uw reporter tijdens de loopproef onder vuur genomen door lokale Wilrijkse duif en diende hij zich te gaan opfrissen in de daarvoor bestemde Atriac toiletten waardoor ik geen idee heb hoeveelste Thomas werd. Dat het goed was... daar zijn we wel zeker van. Dat Yhomas tevreden was... daar zijn we ook zeker van.

Nikita nam deel aan haar allerlaatste zwemloop... Vanaf volgend seizoen zien we haar dus meer dan waarschijnlijk ook aan de start van 1/8 wedstrijden. U weze bij deze gewaarschuwd en kom dus achteraf niet zeggen dat je het niet wist als ze je voorbijschiet. In een zeer snel zwemnummer kwam ze in een groepje van 3 uit het water ... een stukje achter de eerste lading atletes. Bij Atriac mogen ze blij zijn dat Nikita iemand is, die heel gefocust bezig is met haar wedstrijd of ze was nog aan het zwemmen... de juffrouw aan de kant had blijkbaar een knappe badmeester of scheidsrechter (we laten het in het midden Patrick) gespot en was dan ook even vergeten om Nikita aan te tikken voor haar laatste zwembanen. Ze dacht dan nog even de laatste wedstrijd van onze atlete helemaal te verknallen en haar tegen te houden maar gelukkig zag ze net op tijd dat het niet echt logisch zou zijn om er eentje terug in te zwieren terwijl de rest al verdwenen was uit het water. Nikita meteen mee in het lopen maar dan... een pijnscheut en dan is het helaas gedaan met tempolopen. Maar de achternaam van Nikita is Van Driessche. Dat is Noors voor 'never give up' als ik het ergens juist gelezen heb. Die laatste wedstrijd van haar zwemloopcarrière heeft ze dan ook met glans uitgelopen!

Het was dit jaar in ieder geval een genot om Julie, Charlotte, Thomas, Amber, Nikita, Kevin en Robin op de zwemlopen te zien deelnemen en zo regelmatig met onze geel/zwarte brigade te verschijnen in gans Vlaanderen. Van Izegem over Oostkamp tot aan Maasmechelen. We hebben ons goed geamuseerd, mindere wedstrijden met enorm knappe prestaties afgewisseld maar steeds met volle inzet en zeer vaak met een grote lach! En bovenal... met het grootste lawaai aan support! Misschien wel HET handelsmerk van onze club. Dikke chapeau aan onze jonge atleten. Volgend jaar nog meer van dat!

Laatste wijziging: 2014-09-29 00:06:18

Zwemloop Scherpenheuvel

Slechts 1 deelnemer van onze club deze keer. Operaties, andere wedstrijden en andere verplichtingen zorgden ervoor dat Charlotte er alleen voor stond.
Charlotte nam een zeer degelijke start in de zwemproef. De concurrenten vlogen er ook meteen stevig in en na 75 meter moest onze jonge clubgenote noodgedwongen op schoolslag overgaan vanwege het hoge tempo. 2min07 over 100 meter zwemmen is zeer knap... (wetende dat de 1e de klus in een vlotte 1min48 klaarde zegt genoeg over de sterke tegenstand in de D08 reeks).
Scherpenheuvel, tja... heuvel natuurlijk en dat zie je ook in het parcours. De deelnemers krijgen een parcours over 750 meter lopen voorgeschoteld dat stevig op en neer gaat. Inclusief een probleempje bij de wissel een mooie 4min11 gelopen en een knappe 6min18 als eindstand. Goed voor een 6e plek in de stand.

Mooi weer, leuke sfeer, tevreden Charlotte, meer moet dat niet zijn.

Laatste wijziging: 2014-06-03 23:04:27

Zwemloop Maasmechelen

Maasmechelen, gekend voor zijn outlet, gekend voor het Limburg gevoel, voor zijn mijnen en nu ook voor zijn zwemloop.

Verscholen in een enorm mooie omgeving, vind je daar het zwembad. De eerste keer dat ze hier een zwemloop organiseren en het mag gezegd worden, het is een leuke. Zomaar even 12 deelnemers in de reeks van Julie. De D06 vertrokken op tijd en meteen werd duidelijk dat onze youngster het niet makkelijk zou krijgen. Een schoonheidsfoutje is de wisselzone, waar het in en uitlopen op dezelfde plek dient te gebeuren, moest voor problemen zorgen. Onze BRTC atlete werd omver gekegeld door de 3e in de stand. Gelukkig zonder erg. Julie, met een achterstand van 30 seconden, begon aan de inhaalrace maar kon de kloof niet meer dichtlopen.

Een mooie 4e plek met de snelste looptijd op zak zorgde voor een tevreden Julie.

Laatste wijziging: 2014-05-16 18:39:06

Zwemloop Geel + Heideturfloop Kalmthout

Julie was de eerste deelneemster voor onze club. Van de 7 starters waren er 2 outstanding (ze waren dan ook een hoofd groter), Julie had een behoorlijke zwemproef en kwam als 3e uit het water. Een mindere wissel en als 4e begon ze aan de loopproef. Een bocht verder had ze haar voorgangster reeds te pakken en bouwde ze rustig de genomen voorsprong uit op weg naar een zeer knappe 3e plaats. Charlotte nam deel in de reeks D08 en mocht in groep 2 starten met 5 deelneemsters. Haar 100 meter zwom ze zeer goed en als 4e klom ze uit het water. In een stevig rotweer liep ze dan haar 750 meter om doorweekt de finish te bereiken. Zeer knappe resultaat van de dames en zeer mooi doorgezet. 's Avonds zette Julie de puntjes op de i in de Heideturfloop door in haar reeks (kinderen tot 6 jaar) van start tot finish op kop te lopen. Zelfs de in gestalte grotere jongens lagen een straat achter tot hun eigen grote verbazing. Charlotte zat in reeks 7-12 jarigen. Een valpartij in het begin hield haar meteen mee op, maar ook zij liep haar wedstrijd tot een mooi einde en wist in de laatste rechte lijn nog enkele plekjes op te schuiven. Volgende week 22/09/2013 zijn zowel Thomas Van Driessche, Nikita Van Driessche, Charlotte en Julie Van Gysel te bewonderen in de zwemloop in Zwevegem.

Laatste wijziging: 2013-09-15 20:49:28