Nieuws

Bert Nijs genomineerd voor Kapittelprijs 2014

Elk jaar mogen sportclubs uit Brasschaat leden nomineren voor de jaarlijkse sportprijzen. Dit jaar besloten we als bestuur Bert Nijs te nomineren voor de Kapitteltrofee 2014 "Sportverdienste van het Jaar".

Sinds zijn overwinning op nierkanker zamelt Bert immers al jarenlang geld in voor het goede doel tijdens zijn talloze sportieve uitdagingen. De BrTC-actie Ironman Tegen Kanker (http://www.ironmantegenkanker.be), met Bert als boegbeeld, zamelde in 2014 meer dan 12500 EUR in voor Kom op tegen Kanker. Hierbij verlegde ook Bert zelf nogmaals zijn grenzen door zijn eerste volledige triatlon succesvol te beëindigen, en dit met één nier!

Als club kunnen we ook steeds op Bert rekenen als begeleider voor het fietsen, bootbegeleider, en sinds kort als gediplomeerd Hoger Redder! Bovendien organiseert hij al jaren onbezoldigd de prachtige Brasschaat Natuur Classic waar we als club steeds voor wat logistieke ondersteuning zorgen. Dit evenement is ondertussen een klassieker geworden onder de langeafstandlopers in het Antwerpse en we zijn er trots op het BrTC-logo te zien verschijnen op alle wegwijzers.

De gemeente Brasschaat heeft de nominatie van Bert met veel genoegen aanvaard. Op vrijdag 27 maart om 20u worden in de Ruiterhal alle prijzen uitgereikt. Alle supporters zijn er welkom om Bert te steunen en hem misschien wel deze mooie trofee in ontvangst zien te nemen. De laatste BrTC-winnaar was trouwens Ben Ickx (2010), om maar aan te tonen hoe prestigieus deze prijs wel is.


Door Kris Van Echelpoel op 02-03-2015 om 15:46:49