Nieuws

Spa-Francorchamps Run - Verslag Frank Halé

We hadden er zo lang naar uitgekeken, en eindelijk was het dan zover. Blij dat de laatste noeste werkdag erop zat vertrokken we richting Francorchamps, waar we mee gingen lopen in de Spa Francorchamps run 2015. De plek waar we met de familie Backx hadden afgesproken, reed ik in volle enthousiasme voorbij, zodat we elkaar ergens halverwege ontmoette. In Francorchamps aangekomen kregen we een slaapplaatske vóór de Kris zijn hotel toegewezen.

Na een frisse nacht namen we een vlug ontbijt en begaven ons naar de pitlane van het circuit. We hadden ons nog maar net geparkeerd of onze medelopers, Kris en Steve kwamen ook al aanrijden. De start zou hier in een uur of 2 plaatsvinden. Eerst onze startnummers nog afhalen, ne stunt rond schoenen wissel??? en dan nog effe aftellen naar 12.00h voor de start van onze jongste deelnemer van vandaag, Lynn. Voor haar is dit niet de eerste wedstrijd, dus , of ze is hierdoor al een beetje minder zenuwachtig of ze kan het al beter verbergen. Door de hele ploeg werd ze naar de start begeleid en voor we het goed en wel besefte ging het startschot en vertrokken de deelnemers van de 7 km ’s. De zenuwen begonnen nu zachtjes op te komen, want in 15 minuutjes begon de 14 km loop waar de volgende 4 deelnemers van start zouden gaan, “Ingeborg, Harald, Arno en Frank”. Omdat ik niet zeker was wat dit parcours met mijn rugeske ging doen, speelden de zenuwen toch wel een gemeen spelletje met mijn maag. Samen met het schot, dat me als muziek in de oren klonk, vertrokken we met onze 14 km loop. 200m. na de start werden we nog aangemoedigd door Kris en Steve, en zagen we Harald en Arno op het wegdek inbeuken. Lynn was, met een kwartier voorsprong, al lang uit ons zicht verdwenen. De Raidillon naar boven was gene simpele, maar lukte wel. Samen met mijne personal looptrainer Mevr. De Bie passeerde we na ongeveer 45 minuten voor de eerste keer terug de pitlane. Onze kleinste moet dan zo’n 10 minuutjes voordien aangekomen zijn, maar ze stond toch trots voor mamie en papie te supporteren. Fysiek en mentaal zat het nog goed, dus maakten we ons klaar voor nog een toereke Francorchamps. Terug op de Raidillon werden we ingehaald door Kris. De fut zat er bij hem nog goed in. Na een laatste positieve gil van Fanny, en Steve, die me tijdens zijn inhaal maneuver nog aanmoedigde, haalde ik ongeveer 2 minuten na Ingeborg de finish. Arno en Harald waren ook al aangekomen. Enkel Kris en Steve waren nu nog in de running. Vanaf de finish keken we over het circuit om te zien of onze helden nog niet in zicht waren. Het was maar eventjes wachten en Kris kwam er al aan. Kort nadat ook hij zijn verhaal gedaan had, kwam Steve al in zicht.

Ieder van ons haalde op zijn manier de finish. Lynn liep haar parcours in 37 minuten en was 6de dame in haar reeks. Arno en Harald waren de toppers van de 14 km ‘s. Ingeborg en ik hoopten de 14 km ’s af te leggen in 1h50min, en eindigden op 1h28 en 1h30. Nadat ook Kris en Steve de afstand van 21 km ’s uitliepen, kwamen we allemaal eventjes op adem bij een tas koffie en een pannekoekske.

En zo ging iedereen terug zijn eigen weg met zijn eigen overwinning op zak.

Iedereen bedankt voor de fijne dag, het supporteren en de foto's.

 


Door Kris Van Echelpoel op 09-03-2015 om 19:25:08